GEALAN S 9000
SVESTRAN I MODERAN

Inovativni kombi sustav S 9000

S 9000 je svestran i moderan sustav za prozore, vrata i podizno-klizna vrata – proizvoljno s dvije ili tri razine brtvljenja.

PREDNOSTI SUSTAVA S 9000

Pogodno za trostruko funkcionalno zastakljivanje

Prikladno za 3-slojna stakla do maskimalno 52 mm (STV® 54 mm) debljine.

Inteligentni koncept brtvljenja

Inteligentan koncept brtvljenja s dosljedno tri razine brtvljenja.

Izvrsna toplinska i zvučna izolacija

Vrlo dobra toplinska i zvučna izolacija zahvaljujući 6-komornoj geometriji i velikoj ugradbenoj dubini kod okvira i krila.

Poboljšana statika

Optimizirano za korištenje STV®-a, za suho ljepljenje stakla i preloma krila.

Uska vidljiva širina

Mala prednja širina profila i kosina od 15° za bezvremenski izgled.

Kombinacije u sustavu S 9000

GEALAN-FUTURA®

Prozor u boji pogodan za pasivne kuće

GEALAN-FUTURA® je kombinacija profila u sustavu S 9000. Pruža mogućnost sa standarnim profilom i čelikom od 2 mm izgradnju prozorskih elemenata u boji pogodnih za pasivne kuće prema ift-smjernicama WA- 15/2.

Ispitana Uf vrijednost od 0,89 W/(m²K) potvrđuje odličnu toplinsku izolaciju.

S GEALAN-FUTURA®-om u kombinaciji sa STV®-om moguće su maksimalne veličine krila od 2,40 m.

S 9000 PLUS

Sustav sa stabilnom središnjom brtvom

Novi GEALAN sustav S 9000 plus raspolaže središnjom brtvom u falznom području prozora. Središnja brtva učinkovito štiti sve mehaničke dijelove prozora protiv vanjskih utjecaja. Sustav središnje brtve uvjerava s najboljim svojstvima u pogledu toplinske izolacije.

Izvrsna protuprovalna zaštita

Standardna izvedba sustava S 9000 već se sada ponosi izuzetnim protuprovalnim svojstvima. Ipak, središnja brtva u sustavu S 9000 plus provalnicima dodatno otežava život. Većina provala obavlja se tako da provalnik uz pomoć odvijača odvoji okvir i krilo prozora. Na tome mjestu, sada se susreće s učinkovitom i čvrstom barijerom u obliku središnje brtve.

Savršeno za velike elemente u boji

Temeljem izvrsnih statičkih svojstava, sustav S 9000 idealan je za izgradnju velikih elemenata u bojama acrylcolora. Uz GEALAN sustav sa samoljepljivom trakom STV, prozori u sustavu S 9000 plus mogu dodatno pojačati svoju stabilnost i sigurnost.

GEALAN-LUMAXX®

Optimirana geometrija

Za vrijeme razvijanja sistema GEALAN-LUMAXX® optimirana je cjelokupna geometrija prozorskih okvira tako da su širine profila svedene na minimum. Pri tome su konstruktori pazili na ravnotežu između svojstava toplinske izolacije i statike, kao i na savršeno funkcioniranje okova.

Simetrično djelovanje uskog mono štulpa dodatno pridonosi fleksibilnoj uporabi pri ugradnji prozora.

GEALAN-LUMAXX®

25% više udjela stakla

Suvremenoj arhitekturi pečat daju prozorski elementi velikih dimenzija sa ciljem da se postigne prozračnost prostora. No i pri sanaciji graditeljskih objekata pod zaštitom spomenika vrlo su traženi uži okviri, da bi se zadržao krhki izgled povijesnih prozora.

Pomoću GEALAN sustava S 9000 mogu se realizirati posebno uske širine okvira. Rezultat je do 25% više udjela stakla i ulaska svjetlosti kroz prozor.

GEALAN-LUMAXX®

Nema kompromisa

Unatoč davanju prednosti „uskim okvirima“ kod novih profila krila odnosno štulpa nema nikakvih kompromisa pri statici. Kod oba se koristi čelik, koji zbog svojih statičkih svojstava omogućava elemente do 2,30 m u bijeloj boji, odnosno 2,20 m u drugim bojama.

U kombinaciji s tehnikom ljepljenja STV® mogući su i elementi veličine do 2,50 m u bijeloj, odnosno 2,40 m u ostalim bojama.

Boje i dekori sustava S 9000

Vanjski sloj akrilnog stakla dvostruko je tvrđi od PVC-površine bijelih prozora. Odlikuje ga izuzetna otpornost na ogrebotine i postojanost na vremenske utjecaje. Glatka, neporozna, mat acrylcolor površina neosjetljiva je na prljavštinu. Sloj akrilne boje ne može se oljuštiti ili otkinuti od podloge. acrylcolor prozore gotovo da i ne treba održavati te se izuzetno lako njeguju.